ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС РИЛА СЕ НАМИРА В РИЛА ПЛАНИНА НА 17 км. от гр. БЕЛИЦА В КУРОРТА СЕМКОВО. Разстоянието до летище София е 160 км., до летище Пловдив – 170 км, както и от международното летище в Солун, Гърция – 220 км
Към момента Хотел Рила разполага с 193 помещения, от които 21 апартаменти със закрит басейн, фитнес-център, кабинет за сух масаж, фоайета с тихи игри и 600 легла.
Комплексът разполага с 2 основни ресторанта ,лоби бар, дискотека ,киносалон. Всички стаи са с WC с душ, балкон, с изглед към планината и 6 зали за 500 места.
Климатът на Семково средиземноморски с планинско влияние, като средногодишните температури са между 7,5 С и 9,5 С. Средните летни температури са от 18 до 25 С. Средните зимни температури варират от -2 до -15 С, като най-студен е м.януари. Снежната покривка по високите части се задържа около 130 дни.;
Средиземноморският климат и планинското влияние води до натрупване на дебела снежна покривка още от началото на ноември и до Януари достига до 100-150 см. В комплекса има 8 броя действащи ски писти. В близост до Семково, само на няколко километра се намира Парка за танцуващи мечки – европейски проект на Бриджит Бардо за защита на животните.