Продава КЪЩА, с. Белащица, област Пловдив

Еднофамилна къща с уникален дизайн, в полите на Родопите.

Поставените на видни места ,трайни декоративни елементи са създадени от дизайнери конкретно и единствено за този обект и са сертифицирани като произведения на изкуството. По фасадите и оградата са вложени изцяло естествени материали-естествен камък, метал,дърво. В интериора трайно са поставени около 12 кв. м витражи в техника монохромен фюзинг, като единствени авторски екземпляри.

Общата площ е 350 м2. Включва 3 спални, всяка със самостоятелна баня, голяма всекидневна с отделна тоалетна и трапезария с кухня, кабинет, перално помещение, сервизно помещение, абсолютно завършено таванско помещение, гараж за две коли с електрическа врата,самостоятелно обособено оборудвано барбекю и отделна веранда.

Френски прозорци за страхотна гледка към града. Къщата е изолирана изцяло не само отвън но и отвътре, което я прави много високо енергоефективна. Дворът е с площ 500 м2, озеленен, с инсталирана подземна поливна система RAIN BIRD.

Всекидневната, трапезарията, кухнята и най- голямата спалня , както и всички бани са напълно обзаведени и оборудвани с всички необходими електроуреди /Климатици, бойлер, печка, вградена микровълнова фурна, вграден хладилник, котлони, аспиратор/ .

До къщата има положен подземен кабел за оптичен интернет и телевизия.

Към нея получавате и съсобственост върху частна, изцяло бетонирана улица с ограничен достъп, обслужваща общо 3 къщи.

Къщата е пред Акт 16 с открити, действащи партиди за ток и вода.

Цена 360 000 евро.

Село Белащица е на повече от хиляда години. Според легендата византийския военачалник Никифор Ксифий (управител на Филипополис от 1018 г.) има голям принос за поражението на цар Самуил през 1014 г. при Беласица планина, тъй като се явил в тила му. Император Василий му подарил 15 000 от пленените Самуилови войници. Ослепените войници, разквартирувани на това място, основали село Беласица, което след това нарекли Белащица. Никифор Ксифий, построява през 1020 г. манастир ‘Св.Георги Победоносец’ (един от най-тачените светци, мъченик за Христовата вяра), който се намира над селото.

В Белащица има и църква ‘Св.св. Кoзма и Дамян’, построена през 1881 година от населението и от дарение, направено от френския консул, след посещението му в село Белащица (с храмов празник на 1 юли). На територията на селото се намират и пет параклиса…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *